Ga naar de inhoud

Fruitproject

fruitproject

oog voor lekkers

Met het fruitproject op school moedigen we kinderen aan om de juiste eetkeuzes te maken. Jong geleerd is immers oud gedaan!

DSC_2198

AAN DE SLAG IN DE KLAS

Eén keer in de week – op woensdag – maken de fruit(groot)ouders fruit hapklaar om te verdelen onder de klassen. Tijdens de maanden september en juni – waarop het fruitproject niet doorgaat – voorziet het oudercomité fruit. In de avondopvang krijgen kinderen de kans om een yoghurt of een stukje fruit te eten in plaats van de vertrouwde koek.  De leerkrachten koppelen het fruitmoment occasioneel aan een educatieve activiteit over gezonde voeding. Enkele voorbeelden

Voor de warme maaltijd wordt soep aangeboden aan de kinderen. Kinderen die boterhammen eten op school, kunnen ook soep krijgen bij de boterhammen. 1 keer per maand is er een vegetarische maaltijd.

We hebben op school natuurlijk ook oog voor beweging en sport. Over de middag kunnen leerlingen deelnemen aan “sport over de middag”. Onze school organiseert ook een veldloop in samenwerking met Moev en neemt zowat aan alle veldlopen deel. Kinderyoga en kleuterturnen vinden wij belangrijk. Een gezonde geest in een gezond lichaam …

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Lees hier meer over in onze Privacy Policy.